A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 

Urbanová Marta

Narození: 1939 Maleč u Chotěboře
Obor působení: Spisovatelka
Působení: 20. - 21. století

Spisovatelka Marta Urbanová, roz. Kodrlová, se narodila roku 1939 v Malči u Chotěboře.  Po studiích na obchodní akademii v Chrudimi odešla pracovat do Prahy, ale pak se zase vrátila na Vysočinu.
Je členkou obce spisovatelů. Roku 2011 jí byla udělena Cena města Chotěboř za kulturu. Publikuje knižně, v časopisech i na internetu. Příběh knihy Okamžik štěstí končí v Písku.

Bibliografie:

Vysoký kámen na Pepereku  1995
Vizitka nepokoje  2000
Pod křídly snu  2001
Poezie měst 2001
Okamžik štěstí  2001
Příslib 2002
Souhvězdí lásek 2002
Rozpomněnky  2005
Toulavé naděje  2006
Pověsti Železných hor  2007
Medonosky  2008
Měsíční hory  2008
Jak připlavali kapříci do Chotěboře 2009
Pražské motivy 2009
Vteřinová noc 2009
Příslib 2010
Peciválek 2010
Deník pro jiný svět 2010 (druhé rozšířené vydání )
Zpětná zrcátka 2011
Uzda pro Greis 2012
Scestně z cest 2012
Vrah ve stínu 2012
Sylvinka a Mourek 2012
Pověsti Podorlicka a bajky 2014
Modrý dům 2014
Na mušce byl VERSACE 2015
Osamělý chodec 2016

 

Použitá literatura:

Internetové stránky autorky. http://martaurban.cz/ Přispěvatelé Wikipedie, Marta Urbanová (spisovatelka) [online], Wikipedie: Otevřená encyklopedie, c2016, Datum poslední revize 29. 01. 2016, 08:49 UTC, [citováno 30. 05. 2017]. Dostupné zde

Ukázky z díla autora: